2021. március 10., szerda

Etika

 

Sziasztok!

Hogy érzitek magatokat otthon? Remélem mindenki már kicsit jártasabb a digitális munkarendben és nem okoz már számotokra akkora törést, mint talán tavaly ilyenkor. 

A hét egy nagyon szép jeles nappal indult, melynek neve:

  Nemzetközi nőnap


Napjainkban ez a jeles nap abban nyilvánul meg, hogy a nők virágot, édességet, apró ajándékokat kapnak az irántuk érzett tisztelet kifejezéseképpen.

Gondolnád-e, hogy ez a nap régen egy harcos, tüntetésekkel jelzett nap volt?

A nemzetközi nőnapot 1917 óta hivatalos világnap, mert ezen a napon 1857-ben New Yorkban negyvenezer munkásnő lépett sztrájkba, hogy harcoljon az egyenlőbb bérekért és a jobb munkakörülményekért.


Biztosan ismerősen csengenek ezek a szavak történelemből is: munkásmozgalom, sztrájk, egyenjogúság...

Mi jut eszedbe erről?

Olvass bele ebbe a wikipédia cikkbe, hogy többet megtudj a nőnap eredetétől:  https://hu.wikipedia.org/wiki/Nemzetk%C3%B6zi_n%C5%91nap

 



Abban az időben a munkások nem egyforma béreket kaptak ugyanazért az elvégzett munkáért. A nők pusztán azért kaptak kevesebb fizetést, mert nők voltak. Ugye milyen furcsán hangzik ez napjainkban?

Te mit gondolsz erről?

Írj egy 5-10 mondatos véleményt erről a témáról az etika füzetedbe és küldd el lefotózva vagy írd le a gondolataidat egy rövid emailbe, és küldd el nekem a csillag.eva@vargatamas.hu email címre!

A tárgyba ne felejtsd el beleírni a neved, az osztályod és, hogy "Etika házi feladat"!

Mivel az a tapasztalatom, hogy ha hosszú határidőt adok meg, akkor elfelejtődnek a házi feladatok, így kérlek még a mai napon küldd el a képet a munkádról délután 18 óráig. 

Ígérem nem fogok etikából sok visszaküldős feladatot adni, ezt viszont kérem, hogy csináljátok meg.

Köszönöm.

További szép napot mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése